vineri, 9 aprilie 2010

Revista presei medicale 09.04

Medicii ieseni au eliberat astazi retete compensate si gratuite, concedii medicale si bilete de trimitere. La usa cabinetelor de medicina de familie bolnavii au facut astazi rand.Au asteptat o reteta compensata sau gratuita o saptamana. Astazi in sfarsit bolnavii au putut beneficia de toate drepturile."Daca asa au considerat guvernantii ca trebuie sa procedeze cu omenirea asta care e in suferinta . Mi-a fost foarte greu in aceste zile, se termina medicamentul si am ramas descoperita."
Cum controlăm concediile medicale pe ochi frumoşi. SOLUŢII pentru “urmărirea” prescrierilor
Medicii care prescriu concedii medicale să fie controlaţi de experti care NU profesează medicina, în comisie să intre un trimis al Ministerului Muncii, să se reducă amenzile sau să dispară de tot. Poiţia nu are ce căuta acasă la pacient. Acestea sunt câteva din soluţiile propuse de parlamentari şi medici pentru a împiedica aprobarea ordonanţei care confundă concediul medical cu arestul la domiciliu.
Medicii din spitalele iesene care isi desfasoara activitatea si in ambulatoriile de specialitate si in cabinetele private trebuie sa renunte la relatia contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru unul dintre cele doua locuri de munca • 103 medici, dintre care 27 la Spitalul de psihiatrie Socola, primeau de doua ori bani de la CAS pentru ambulatoriu si pentru cabinetele private
Medicii ieseni au o noua posibilitate de a pleca la lucru in strainatate. Dupa ce pe portalul Eures al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca au fost postate o serie de oferte atragatoare pentru specialistii din domeniul medical, in perioada urmatoare va fi organizat la Iasi si un targ de joburi pentru acestia.
De ieri, Ministerul Sănătăţii (MS) a lansat un nou program naţional de sănătate, destinat tratamentului chirurgical al infarctului miocardic. Programul va fi finanţat cu 15 milioane de lei, iar autorităţile sanitare au estimat că aproximativ 3.500 de bolnavi vor beneficia de această iniţiativă în decurs de 12 luni.

Sute de medici de familie se vad fara loc de munca dupa absolvirea specializarii. In acest moment, piata este deja arhiplina. Cu toate acestea, de pe bancile scolii vor iesi in curind inca 191 de medici de familie, aflati acum in rezidentiat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu